Eurovision in Concert kon in verband met met het Corona-virus niet op de oorspronkelijke datum doorgaan. Eurovision in Concert is een concert georganiseerd door fans voor fans. Puur vrijwilligerswerk dus. Dankzij de inzet van alle leveranciers hebben we Eurovision in Concert kunnen verplaatsen van naar 10 april 2021.

De locatie en aanvangstijd blijven hetzelfde. Gekochte kaarten blijven dus gewoon geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. Je hebt bovendien mazzel, want een ticket voor 2021 is duurder geworden en dat verschil hoef jij natuurlijk niet bij te betalen.

De coronacrisis is een uitzonderlijke situatie die een grote financiële impact heeft op de gehele culturele sector. De sector heeft samen met het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW),  het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt gezamenlijk afgesproken dat in deze uitzonderlijke situatie een terugbetaling van je ticket(s), inclusief servicekosten, in principe wordt geboden in de vorm van een tickettegoed. Om zo de sector vitaal te houden.

Ticketmaster mailt tickethouders alle info, dus hou je mailbox in de gaten. Mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, dan lees je ook in de mail wat je opties zijn.

Ik had een Collectors Ticket gekocht, maar deze nog niet ontvangen. Wat nu?

Ook dit Collectors Ticket schuift door naar 10 april 2021. Ca. twee weken voor het concert zullen deze worden verstuurd!

Ik heb gelijktijdig met mijn ticket een parkeerticket of treinticket gekocht, blijft deze ook geldig?

Voor vragen rondom additionele items die Ticketmaster gelijktijdig met de tickets voor Eurovision in Concert verkocht heeft, verwijzen we je naar de mail die Ticketmaster naar alle tickethouders verstuurd. Heb je buiten Ticketmaster om ergens een parkeerplaats gereserveerd, neem dan contact op met de site waar je jouw ticket gekocht hebt.

Weet je nu al dat je in 2021 niet naar Eurovision in Concert kunt?

Eurovision in Concert is een concert georganiseerd door fans voor fans. Puur vrijwilligerswerk dus. Dankzij de inzet van alle leveranciers hebben we Eurovision in Concert kunnen verplaatsen naar 10 april 2021. Toch zijn er al veel kosten gemaakt. De culturele sector heeft samen met het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW),  het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt gezamenlijk afgesproken dat in deze uitzonderlijke situatie een terugbetaling van je ticket(s), inclusief servicekosten, wordt geboden in de vorm van een voucher/tickettegoed. Om zo de sector vitaal te houden. Deze actie ‘Bewaar je ticket’ helpt niet alleen organisatoren, artiesten en podia, maar steunt ook de mensen achter de schermen die evenementen mede mogelijk maken zoals podium- en decorbouwers, licht- en geluidtechnici. Draag een steentje bij en bewaar je ticket.

Ticketmaster informeert tickethouders van Eurovision in Concert per mail over hoe dit in zijn werkt gaat en hoe je het voucher/tegoed aan kunt vragen. Je dient dit wel binnen 4 weken na ontvangst van de mail aan te geven via de link in de mail. Dit tegoed wordt vervolgens in je Ticketmaster-account gestort. Aan deze regeling doen praktisch alle concertorganisatoren in Nederland mee. Dit tegoed is 24 maanden geldig en kun je voor Eurovision in Concert 2022 inzetten. Of nog voor de editie van 2021, mocht je uiteindelijk toch nog kunnen. Eventuele prijsverhogingen van tickets zul je bij moeten betalen, dus je ticket voor volgend jaar houden is voordeliger.

Hoe lang is het voucher geldig?

Je voucher is 24 maanden geldig. Dat houdt in dat je je voucher ook voor de editie van 2022 in kan wisselen. Als je onverhoopt geen gebruik kan maken van de voucher binnen 24 maanden, behoud je uiteraard recht op terugbetaling.

NB. Het tegoed kun je alleen voor tickets van Eurovision in Concert besteden.

Ik heb meerdere tickets gekocht. Kan ik per ticket kiezen voor de voucher-optie?

Dit is niet mogelijk. De kaartverkoop voor Eurovision in Concert 2021 is wel reeds begonnen, dus je kunt met je voucher-tegoed direct het aantal tickets aanschaffen die je wel nodig hebt. Je betaalt dan wel de nieuwe prijs per ticket. Je ticket houden is dus voordeliger.

Ik heb een ticket gekocht bij een doorverkoopsite. Hoe kom ik aan een voucher?

Het officiële verkoopkanaal van Eurovision in Concert is Ticketmaster. Heb je jouw kaartje ergens anders gekocht, dan verwijzen we je naar de site of verkoper waar je je ticket gekocht hebt.

Ik heb mijn agenda gecheckt, maar ik kan op 10 april 2021 echt niet en ik wil geen voucher.

Jammer! Een voucher is 24 maanden geldig, dus ook al kun je op 10 april 2021 niet, je kunt hem ook gebruiken voor de aanschaf van een ticket voor 2022.

Ticketmaster stuurt iedereen die in het bezit is van een ticket voor Eurovision in Concert 2020 een mail met de optie hoe je je geld terug kunt krijgen. Dit dien je wel binnen 4 weken na ontvangst door te geven via de link in de mail.

Nog vragen over de regeling en het voucher?

Op de site van ‘Bewaar je ticket’ vind je de gehele regeling, op de site van Ticketmaster vind je allerlei praktische antwoorden op veel gestelde vragen.